YH MARKETING™
1.68K members
49 photos
11 videos
5 files
277 links
TIDAK TAHU CARA NAK NAIKKAN FOLLOWER CHANNEL ANDA? USAH RISAU, KAMI SEDIA MEMBANTU ANDA! AUTOSWAP PERCUMA/PAID REVIEW DENGAN KAMI! SINGGAH JUGA DI WEBSITE KAMI www.yhmarketing.my 😍🌹

**T&C APPLY

YH Marketing™ (MA0229920-K)

PM @yhautoswap_bot
Download Telegram
to view and join the conversation
Greatest struggle is the struggle for self-mastery.
If you can dream it, you have it in you to make it happen.
If you are not enthusiastic about whatever you are doing, how do you expect to get it done?
Never give up on you. Best times are still to come.
You can move mountains when you have faith.
Succeeding is a lot like flying a plane. You can’t pull over or park when you are in the air. You’ve got to use whatever you’ve got.
Do what you say you will do. That’s integrity. No trust without integrity. Nothing happens without trust.
Learning starts with humility. No success without learning.
Failing is an option. Giving up is not. Never quit.
Often, easy path does not take you anywhere worthwhile.
If you are not reading, you are not succeeding.
It’s important what you do. It’s even more important why you do it.
Personality is superficial. It’a easy to be one way here and another way there. Character is real deal. It does not change. It’s what makes you stand apart. Be you.
One thing common in all successful people is their love for what they do.
Nothing good happens without trust.
​​BERNIAGA APA PUN PASTI BOLEH BERJAYA ASALKAN ADA 5 PERKARA NI

1. JAGA SOLAT DAN BERISTIGHFAR SELALU

Inilah kunci kejayaan bagi seorang mukmin, apabila mereka bertawakal kepada Allah dan menyerahkan segala urusan rezeki kepada Allah maka Allah pasti akan mendatangkan rezeki yang tidak disangka-sangka kepada kita.

Ingat, Allah tidak menjanjikan 1 jalan sahaja dalam urusan rezeki ni tetapi dari 8 jalan iaitu seperti yang telah disebut dalam Al-Quran, rezeki asbab beristighfar, rezeki asbab sedekah, rezeki asbab berusaha, rezeki asbab bernikah, rezeki asbab anak, rezeki yang tidak disangka-sangka, rezeki asbab bersyukur dan rezeki yang dijamin Allah S.W.T sejak dari dalam perut lagi.

Jadi usah risau, sabar dan solat, kunci kejayaan.
😍

2. SELALU MINTA DOA DARI IBU BAPA

Bagi mereka yang masih memiliki ibu dan ayah, alhamdulillah, itulah syurga kalian, mintalah restu dari ibu bapa, minta doa mereka. Tak perlu buat kejutan atau surprise dan berangan-angan jika sudah kaya mahu membahagiakan mereka tetapi jumpa mereka dihadapan mereka katakan kepada mereka yang kamu ingin berjaya, ingin membahagiakan mereka. Minta doa dari mereka.

Ibu dan ayahlah keramat kita dunia dan akhirat. Doa mereka mustajab dan tanpa hijab.

Dan bagi mereka yang tiada ibu bapa, banyakkan sedekah dan hadiahkan pahala sedekah itu kepada mereka. Pohon kepada Allah agar ampuni mereka dan rahmati mereka. In shaa Allah, rahmat dan keampunan Allah akan kembali kepadamu jua.


3. ISTIQAMAH / PERSISTANT

Kalau dalam perniagaan ni, pasti kita akan terjumpa dengan orang yang jual barang yang sama dengan kita.

Barang sama, harga berbeza. Jangan disebabkan harga yang mereka ofer lebih murah, maka kita pun perlu turunkan harga kita tetapi kita boleh beri "perkhidmatan tambahan" kepada mereka seperti memberi jaminan pada barang tersebut ke, memberi ofer tertentu pada mereka, followup selepas barang delivery dan sebagainya.

Inilah yang membezakan barangan kita beza dengan yang lain. Dan yang penting, kekal istiqamah atau persistant yakni berterusan memberikan perkhidmatan yang terbaik.

Sabar dan terus berniaga dari masa ke semasa. Sebabnya bila sebut masa je, ada yang berniaga separuh jalan dan ada yang berterusan, di sinilah peluang perniagaan kita berkembang lebih cerah.


4. FOLLOWUP

Followup ni merupakan satu tools yang amat berkesan sebabnya tak semua peniaga suka followup client mereka, ada tu mereka sekadar menjual, dan selepas delivery mereka tidak followup semula.

Followup ni penting sebab dari situ kita boleh tahu sejauhmana perkhidmatan yang kita berikan pada mereka, client berpuas hati ke atau sebaliknya.

Disamping itu, dengan followup juga mampu memberi keyakinan dan kepercayaan client kepada kita


5. MESRA DAN GEMBIRA BEREMOJI

Kadang tu ada masanya kita mood swing, berbolak balik hati, ada masa gembira, ada masa berduka, jangan risau, itu sebabnya adanya fungsi emoji 😂😂

Kalau saya letak emoji gelak, tentu anda fikir saya sedang ketawa sedangkan saya tak ketawa pun, kalau saya letak emoji 😝 macamni tentu reaksi anda juga lainkan?

Jadi rajin-rajinlah guna emoji ketika berkomunikasi dengan client anda kerana walaupun anda takde mood pun, kalau anda guna emoji gembira, orang pun akan gembira dan suka berkomunikasi dengan anda.

Sentiasa mesra dan bahagia ketika berkomunikasi dengan client anda kerana client anda telah bermurah hati untuk berkongsi rezekinya dengan anda dengan cara membeli barangan anda.

Ada seorang peniaga pernah berkata bahawa seseorang itu membeli barangan kerana dia suka kepada peniaga itu dan bukan sekadar barangan tersebut sahaja. Jadi rajin2 gunakan emoji dan mesra dengan client anda ya
😘❤️

Itulah 5 tips untuk berjaya dalam perniagaan, semoga bermanfaat.

Dan jangan lupa, share dan forwardkan message ini kepada yang lain, bagi mereka yang telah membaca, tekan button join ke channel @yhmarketing untuk info yang lebih menarik pada masa hadapan.

Jazakallahu khayran 😘❤️

@yhmarketing
​​TAHUKAH ANDA APAKAH ITU DINAMAKAN SEBAGAI ALIRAN TRAFIC DI ALAM MAYA?

Anda sudah tentu tahu, di jalan raya pasti terdapat lampu isyaratkan? dan jika anda perasan, di sesuatu tempat yang mengalami kepadatan penduduk yang tinggi maka akan adalah lebih banyak lampu isyarat di situ.

di alam maya pula, secara umumnya, orang akan menggunakan google chrome ataupun mungkin internet explorer dan sebagainya untuk membuat sesuatu carian.

katakan anda mempunyai satu brand, sebagai contoh seorang artis. apabila anda menaip namanya sahaja di carian sesawang google, maka akan keluarlah beberapa pilihan dan rata-ratanya adalah berkenaan artis tersebut.

dari pilihan pertama sehinggalah pilihan ke 5 dan seterusnya, boleh dikatakan satu muka surat carian di laman sesawang itu tentang artis tersebut.

inilah yang dinamakan sebagai internet traffic. anda dikenali, anda mempunyai ramai orang yang mencari anda di internet. maka jika semakin ramai yang mencari anda, maka anda akan mendapat aliran trafic yang tinggi maka kedudukan anda akan menjadi yang pertama dalam sesuatu carian laman sesawang terutamanya google.

di @yhmarketing, brand @yhmarketing
ini boleh dikatakan antara platform yang terkenal dalam carian google. anda type sahaja yhmarketing maka akan keluarlah carian tentang yhmarketing.

cuba anda type nama perniagaan anda di google, keluar ke tak?
😂

Disini saya ingin berkongsi kepada anda 2 tips yang boleh anda gunakan untuk menaikkan lagi branding anda di laman sesawang google.

1. Ada website sendiri


Website sendiri ini amat penting kerana untuk memiliki website sendiri, anda memerlukan domain anda sendiri. domain ni dalam istilah mudah seperti nombor telefon anda.

jika anda memiliki nombor telefon, orang lain tidak boleh memiliki nombor telefon yang sama seperti anda.

ini kerana jika nombor telefon anda ramai orang guna, bagaimana nak tahu itu anda? 😂😂

begitu juga domain, jika anda tidak membuat domain anda sendiri maka orang lain akan mengambil domain anda. dan domain ini tidak boleh dimiliki oleh anda sampai bila-bila lagi sehinggalah orang itu tidak menggunakan domain itu lagi.

dan apabila anda telah memiliki domain, maka anda memerlukan hosting. hosting ni pula seperti telefon bimbit anda. cuma bezanya ada banyak brand. ada apple, ada samsung, ada oppo dan sebagainya. begitu juga hosting, ada banyak orang yang membekalkan hosting ini dan anda boleh pilih yang mana anda suka.


2. Rajin-rajin promote website anda

apabila kata promote website sendiri ni, ia memerlukan beberapa kemahiran tertentu yang perlu anda kuasai. untuk rekod, @yhmarketing adalah suatu brand perniagaan yang mempromosikan paid review iaitu mempromosikan channel perniagaan secara berbayar atau autoswap iaitu mempromosikan channel berkaitan quote atau insipirasi atau apa jua yang sah disisi undang-undang secara percuma dengan syarat-syarat tertentu.

kami juga tidak memiliki facebook sendiri, tidak ada wechat sendiri, instagram dan media sosial yang lain cuma hanya ada whatsapp, telegram, twitter dan youtube sahaja.

jadi jika anda ada banyak media sosial, maka anda boleh mempromosikan website anda itu di media sosial anda sendiri. tetapi jika anda tidak tahu cara bagaimana untuk promosikan website anda, maka kami boleh bantu anda dengan cara paid review dengan kami.


begitulah beberapa tips dan perkongsian berkenaan trafic di alam maya ini. semoga bermanfaat.

bantu saya untuk share artikel ini kepada yang lain, dan click button join channel @yhmarketing untuk info yang menarik pada masa hadapan agar ramai lagi yang dapat pengetahuan yang berguna berkaitan perniagaan dan kehidupan lagi.

terima kasih. jazakallahu khayran. semoga berjumpa lagi. ☺️❤️

@yhmarketing
​​PANDUAN SEMAKAN CCRIS ONLINE MELALUI SISTEM ECCRIS BNM

...REKOD CCRIS YANG BAIK AMAT PENTING UNTUK MEMUDAHKAN ANDA MENDAPAT SEBARANG JENIS PINJAMAN TERUTAMA PINJAMAN PERUMAHAN ATAU PINJAMAN PERNIAGAAN.

CCRIS ATAU NAMA PENUHNYA CENTRAL CREDIT REFERENCE INFORMATION SYSTEM MERUPAKAN SISTEM YANG MENGUMPUL SEMUA MAKLUMAT KREDIT PEMINJAM DARIPADA INSTITUSI KEWANGAN DI MALAYSIA SEPERTI BANK, BROKER INSURANS, DAN JUGA SYARIKAT SWASTA YANG MENYEDIAKAN SERVIS UTILITI SEPERTI TELEKOMUNIKASI DAN MEMBEKALKAN SEMULA MAKLUMAT TERSEBUT KEPADA INSTITUSI KEWANGAN PESERTA.

CCRIS MERUPAKAN SALAH SATU SUMBER MAKLUMAT YANG DIGUNAKAN...


UNTUK INFO PENUH CLICK LINK BERIKUT :
https://yhmarketing.my/2021/01/30/panduan-semakan-ccris-online-melalui-sistem-eccris-bnm/
​​TUTORIAL TELEGRAM BAGI KEGUNAAN GURU SEKOLAH

TUTORIAL NI KHAS BUAT WARGA PENDIDIK YANG MENGALAMI MASALAH DALAM MENGURUSKAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN DI RUMAH (PdPR).

SAYA PERASAN ADA WARGA PENDIDIK YANG CUBA BERALIH DARI WHATSAPP KE TELEGRAM DISEBABKAN ADA INFO-INFO YANG TERDAHULU TIDAK DAPAT DILIHAT JIKA ADA IBU BAPA YANG BARU DIMASUKKAN KE GROUP-GROUP KELAS.

JADI SEBAGAI ALTERNATIFNYA WARGA PENDIDIK MENGGUNAKAN TELEGRAM KERANA TELEGRAM MEMPUNYAI SISTEM MELIHAT PESANAN MESEJ YANG TERDAHULU.

NAMUN BEGITU, DI TELEGRAM PULA, TERDAPAT WARGA PENDIDIK YANG KURANG MEMAHAMI CARA MENGGUNAKAN FUNGSI TELEGRAM SECARA "ADVANCE"

DI SINI SAYA INGIN BERKONGSI CARA-CARA PENGGUNAAN TELEGRAM SECARA "ADVANCE" DAN AMAT MEMUDAHKAN GURU SERTA IBU BAPA MENGIKUTI PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN DI RUMAH (PdPR)

SEMOGA BERMANFAAT.


LINK VIDEO DI SINI : https://youtu.be/9MLGlnuv-fo